HER ER LAGENE OG ORGANISASJONENE
SOM KOMMER TIL OSS!

GØY UTEN RUS

Tiltaket "Gøy uten rus" er et spennende samarbeidsprosjekt mellom Enebakk kommune, Enebakk menighet og Sand gård. Målet med tiltaket er å skape et felles forebyggende tiltak for å gi barn og unge et trygt og spennende alternativ til rus og andre uheldige aktiviteter.

I vinter har Enebakk kommune gitt tillatelse til isbanekjøring på Øyeren, og denne gangen har de også fått godkjenning for å kjøre med bil. Dermed har ungdom fra det året de fyller 15 år lov å treningsskjøre med en Volvo 940 som er blitt bilcross rigget. I tillegg har de tilgang til ATV og gokart, som gir mye god mestring og glede.

Tiltaket har også fokus på å bygge ned terskelen til instanser som er viktige for barn og unge i deres livsfase. I løpet av vinteren får de besøk av forskjellige instanser med forskjellige temaer, inkludert forebyggende enhet og narkotikapoliti, helsestasjon for unge, psykisk helse og andre.

For å presentere tiltaket ønsker de å lage en stand der de kan vise frem sine aktiviteter. De planlegger å ha trivelige plakater og bilder som viser hva de driver med, samt en liten filmsnutt som presenterer tiltaket. De håper også å ha plass til noe av utstyret de leker seg med, som en gokart og/eller ATV og kanskje en eller to av deres biler, inkludert en Volvo 940 og en Mercedes CLK 230 Kompressor. De har også et samarbeid med rallysjåfør Dagfinn Skullerud og hans sponsor Tonerud transport som fokuserer på sikker kjøring, kjøretrening og testkjøring.

Tiltaket "Gøy uten rus" er et flott eksempel på et vellykket samarbeidsprosjekt mellom ulike instanser for å gi barn og unge et trygt og spennende alternativ til rus og andre uheldige aktiviteter. Kanskje kan dette tiltaket inspirere andre til å starte lignende samarbeid i sine egne miljøer.

VI MED MOTOR MOT MOBBING

vi er en ny oppstart organisasjon som heter: vi med motor mot mobbing, vi skal jobbe hardt mot mobbing innenfor bilmiljøet og skoler, vi skal arrangere event, reise rundt til forskjellig steder og holde foredrag om mobbing, hva mobbing faktisk kan gjøre med en person,vi har blant annet en salgsvogn som vi produserer klistremerker og klær med trykk med eget design, kundene kan velge selv. Vi gleder oss til tiden fremover og håper folk kan promotere oss og hjelpe oss på veien, vi er veldig for at uansett åssen bil man kjører eller hvem man er som person eller har hvert så skal man inkluderes. 

NVIO avd Valdres


Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner (NVIO)

er Norges største interesseorganisasjon for militært personell som har deltatt i internasjonale operasjoner – og deres pårørende.


Vi består i dag av 7000 medlemmer og har lokalforeninger over hele landet. 


Våre medlemmer representerer ulike faser i Norges moderne historie. 

De er veteraner fra dagens internasjonale operasjoner og noen helt tilbake til andre verdenskrig.


NVIO er en politisk nøytral organisasjon som jobber for å fremme interessene til veteraner og deres pårørende.


I Valdres er det ca 160 veteraner fra den første kontigenten i Libanon og frem til i dag, men Valdres har veteraner fra tidligere tid som tysklandsbrigaden, Korea krigen og Gaza. Vi arrangere veterantreff ca 10 ganger i året. 


Kjøretøy og forsvaret har en lang historie og mange entusiaster innenfor militære kjøretøy.